Home / Actueel / De Muziekbeleving in IKC Lumen

Kansengelijkheid door muziekles in IKC Lumen

Binnen IKC Lumen worden de tonen van algemene muzikale vorming zorgvuldig afgestemd op de behoeften van ieder kind. Daarnaast is het een plek waar de klanken van de ukelele weerklinken in liedjes die aansluiten bij de beleefwereld van de kinderen. Kinderen krijgen de kans om hun eigen ritme te ontdekken. Het bespelen van de ukelele is een laagdrempelige manier van muziek maken.

Vakdocent muziek ukelele

Ukelele les en AMV in IKC Lumen

Binnen IKC Lumen worden de tonen van algemene muzikale vorming zorgvuldig afgestemd op de behoeften van ieder kind. Daarnaast is het een plek waar de klanken van de ukelele weerklinken in liedjes die aansluiten bij de beleefwereld van de kinderen. Kinderen krijgen de kans om hun eigen ritme te ontdekken. Het bespelen van de ukelele is een laagdrempelige manier van muziek maken. Kinderen kunnen al snel meespelen met hun eigen favoriete liedje. Hierdoor zullen de kinderen plezier in het maken van muziek ervaren en ontdekken ze hun eigen muzikaliteit. 

Kansengelijkheid in IKC Lumen

Bij IKC Lumen en de samenwerkende basisscholen staat het principe "iedereen kan meedoen" hoog in het vaandel. Muziekonderwijs is toegankelijk voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond of ervaring. Het vormt een gezamenlijke sfeer waarin diversiteit wordt gevierd, en waar de noten van samenwerking en samenspel resulteren in prachtige composities. 

Het belang van muziekonderwijs voor kinderen

Het belang van muziekonderwijs voor kinderen wordt hier niet enkel erkend, maar ook actief gestimuleerd. Wetenschappelijk onderbouwd, wordt benadrukt dat muziekonderwijs een positieve invloed heeft op de cognitieve ontwikkeling, sociaal-emotionele groei en creatieve expressie van kinderen. Bij IKC Lumen en de betrokken basisscholen is men ervan overtuigd dat door muzikale educatie aan te bieden, een solide basis wordt gelegd voor de toekomst van ieder kind.

In het samenspel met het oog op kansengelijkheid zorgt De Muziekbeleving voor verrijkt onderwijs en bloeit bij IKC Lumen een gemeenschap waarin kinderen niet alleen groeien in kennis, maar ook in harmonie met zichzelf en anderen. Het is een melodieus avontuur waarin de noten van leren en plezier samensmelten, en waar muziek als een verbindende kracht fungeert in de ontwikkeling van elke jonge geest.

Gemeenten, scholen of IKC's die ook streven naar kansengelijkheid en die hiervoor muziekonderwijs als middel willen gebruiken kunnen contact opnemen met De Muziekbeleving. Samen bespreken we wat de best passende wijze is. Klik hier om contact met ons op te nemen

Vakdocent muziek ukelele muziekles