Home / Actueel / De Muziekbeleving ter verbetering van de basisvaardigheden

De Muziekbeleving ter verbetering van de basisvaardigheden

Basisscholen die interesse hebben in het verbeteren van de basisvaardigheden, zowel op cognitief als sociaal-emotioneel vlak, kunnen bij De Muziekbeleving terecht om financiering aan te vragen voor deze waardevolle muzieklessen via de subsidie ter verbetering van de basisvaardigheden. Wij staan klaar om scholen te ondersteunen bij het verrijken van hun onderwijs en het creëren van een muzikale leeromgeving waarin leerlingen goed gedijen.

De Muziekbeleving is een creatief bedrijf dat zich toelegt op het verzorgen van muzieklessen voor kinderen in het basisonderwijs. Onze deskundige vakdocenten muziek werken nauw samen met de groepsdocenten van basisscholen om deze waardevolle muzikale ervaring mogelijk te maken.

De Muziekbeleving kan samen met de scholen zorgen voor financieringsmogelijkheden. Bijvoorbeeld door samenwerking op het gebied van subsidies. De muzieklessen van De Muziekbeleving kunnen bekostigd worden uit de subsidie ter verbetering van basisvaardigheden. De Muziekbeleving heeft een stuk geschreven om deze subsidie te kunnen verantwoorden. Deze verantwoording wordt inmiddels door drie scholen ingezet en is door de kwaliteitsmedewerker van de scholenkoepel KOE positief beoordeeld.

Onze muzieklessen dragen aanzienlijk bij aan de verbetering van de cognitieve vaardigheden van de leerlingen. Dit is meermaals onderzocht en bewezen door middel van studies. Eén van deze onderzoeken is gedaan door Mark Miras, dit onderzoek vindt je hier

Daarnaast leggen we de nadruk op de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden, zoals empathie en zelfexpressie. Dit stimuleert niet alleen persoonlijke groei, maar versterkt ook de groepscohesie binnen de klas en breder in de school.

Wil je weten hoe we er samen voor kunnen zorgen dat de kinderen bij jullie op school muziekles krijgen? Laat dan hier je gegevens achter en we bellen je voor een afspraak.